Croissanty jsou out! V Paříži letí crookies

Pařížané se o své croissanty příliš nehádají. Ale nová verze tohoto pečiva vzala město útokem.

Od cruffinů po cronuty – na tradiční croissant již historicky vzniklo mnoho variací. Všechny se staly dočasným trendem. Nakonec ale zůstal středem pozornosti jen starý dobrý francouzský snídaňový croissant. Alespoň doposud, protože v současné době přitahuje pozornost Pařížanů jeho nová verze: crookie.

Jedná se o křížence francouzského croissantu a typické americké čokoládové sušenky croookie.

Výsměch francouzské tradici? Těžko, protože nový druh hype sušenky byl upečen přímo v Paříži. Stéphane Louvard, šéf Boulangerie Louvard v Rue de Châteaudun, uvedl nový typ croissantu jako první na trh.

Podle BBC ho to napadlo jednoho sobotního rána: „Řekl jsem si… víte co? Pojďme se trochu pobavit.“ Od té doby se na sociálních sítích objevily tisíce fotografií a videí.

Jak se vyrábí Crookie

Louvard rozkrojil croissanty na polovinu, naplnil je čokoládovým sušenkovým těstem a navrch přidal další těsto. Naplněné croissanty pak pekl tak dlouho, aby sušenkové těsto ztuhlo – asi 15 až 20 minut. První crookies byly hotové.

Přehled ochrany osobních údajů

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom vám mohli poskytnout co nejlepší uživatelský zážitek. Informace o souborech cookie se ukládají ve vašem prohlížeči a plní funkce, jako je rozpoznání, když se na naše webové stránky vrátíte, a pomáhají našemu týmu pochopit, které části webových stránek považujete za nejzajímavější a nejužitečnější.